Mülakat uygulamasına karşı Ankara’ya yürüyecekler

img
İZMİR - BTS İzmir Şubesi, demiryollarındaki mülakat uygulamasına karşı 19 Şubat’ta Amed ve İstanbul’dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı. 
 
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, devlet demiryollarında devam eden mülakat uygulamasına karşı Alsancak Gar önünde açıklama yaptı. Açıklamada, mülakatın iptal edilmesi talep edildi. 
 
BTS Şube Başkanı Erdal Akyol, demiryollarında "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" sınavı kapsamında yapılan yazılı ve sözlü sınavlarda sendika üyelerinin elendiği, iktidar yanlısı sendika üyelerinin ise kazandığını belirtti. Akyol, üyelerinin söz konusu hukuksuzluğa karşı açtığı davaları kazandığı ve buna rağmen ikinci mülakatta tekrardan elendiğini aktardı. 
 
İKİ KOLDAN YÜRÜYÜŞ
 
Akyol, duruma sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Akyol, "Bu kapsamda 19 Şubat tarihinde İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 2 koldan Ankara’ya yürüyeceğiz. 21 Şubat tarihinde Ankara’da Meclis önünde yapacağımız basın açıklaması ile TCDD yönetiminin hukuksuzluğunu ve ayrımcılığını protesto edeceğiz. Mülakatların kaldırılmasını, bu sağlanana kadar yazılı puanların aynısının mülakat puanı olarak verilmesini, yazılı sınav sorularını Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ya da bağımsız ilgili kurumlar tarafından yapılması gerektiğini, bu sınavların adil, objektif ve bilimsel yöntemlere dayalı bir şekilde yapılması gerektiğini savunuyoruz" ifadelerini kullandı.