Bayındır: Zulme karşı birleşmeliyiz
Hatimoğulları: Çözüm olursa işçinin ekmeği büyür

WAN - Wan'da 1 Mayıs mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, iktidar zulmüne karşı halkların birleşmesi gerektiğini söyledi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, Kürt sorununun demokratik çözümüyle işçinin ekmeğinin büyüyeceğini vurguladı.  
 
Wan'da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamaları yapılan kutlamalar ve müzik dinletisiyle devam etti. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Kurdistan ve Türkiye’de emekçiler iktidarın gözünde düşman olarak görülüyor. Zulme karşı bir çaremiz var; halkların birlikteliğidir. Biz el ele vererek bu zülme karşı haklarımızı alacağız ve özgürlüğümüzü kazanacağız. Wan halkı nasıl direndiyse tüm halkların bir olması ve direnmesi gerekiyor. Bu birliktelik olursa onların yenebiliriz. Yıllardır süren bu mücadelemizi özgürlük ve barışla sonuçlandırma zamanıdır" dedi. 
 
‘SORUN ÖCALAN İLE ÇÖZÜLMELİ' 
 
Bütçenin savaşa harcandığına dikkati çeken Bayındır, "Kürt halkına karşı savaşta neleri varsa harcadılar. Kürt meselesi demokratik yöntemlerle çözülmezse bu ülkede kriz devam eder. Bu meseleyi de Sayın Öcalan ile çözmeniz gerekiyor. Bizim mücadelemiz bu sorunun çözülmesidir. Kürt sorunu çözülmezse bu savaşı daha da derinleştirecekler" dedi. 
 
‘EN BÜYÜK SORUN AÇLIK VE YOKSULLUK’
 
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, ülkede en büyük sorunlarının başında işsizlik ve yoksulluk geldiğini söyledi. Hatimoğulları, “Bugün Türkiye’de 50 milyona yakın insan açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. AKP saraylarda yandaşlarına ülkenin bütün varlıklarını ve kaynaklarını peşkeş çekerken, işçilere ve emekçilere açlığı ve yoksulluğu reva gördü" diye kaydetti. 
 
ERDOĞAN’A MERMİ FİYATI TEPKİSİ
 
Türkiye’de işçilerin ekmeğinin küçülmesinin en büyük nedenlerinden birinin devam etmekte olan savaş ve çatışma politikaları olduğunu ifade eden Hatimoğulları, "Bu ülkede 40 yılı aşkındır devam eden Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi konusundaki taleplerimize tankla, topla, mermiyle, silahla yanıt verdi bu iktidar. Bir kadın pazarda soğanın ne kadar pahalı olduğunu söyledi, Erdoğan dedik ki ‘sen merminin fiyatını biliyor musun?’ Patates pahalı, soğan pahalı, çocuklarımıza yemek yapamıyoruz diyen kadına cumhurbaşkanın verdiği cevap mermi fiyatı oldu. Ey Erdoğan biz mermi fiyatını bilmiyoruz. Öğrenmek de istemiyoruz çünkü biz savaş istemiyoruz. Biz barış istiyoruz, Türk, Kürt işçileri arasında nifak tohumları ekmeyi amaçlayan çatışmacı zihniyete karış barış diyoruz. Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülürse emin olun ki ayrılan o devasa bütçeler işçiye kalır, bizim ekmeğimiz daha çok büyür" dedi. 
 
‘DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'  
 
Hatimoğulları, şunları söyledi: "Van’dan Türkiye halklarına, Türk işçi kardeşlerime seslenmek istiyorum; Sizler herhangi bir eylem yaptığınızda o eylemleri kırmak için hemen tırnak içinde 'terör' diyorlar. Kürt işçileri ve Türk işçileri birbirinden ayırıyorlar. Oysa Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın, bütün hakların ekmeği eşit bir şekilde küçülüyor. Buradan Kürdistan'ın bağrından Türk işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. İşçilerin ve emekçilerin arasındaki dayanışmayı, halkların arasındaki dayanışmayı ortadan kaldırmaya çalışan bu anlayışa karşı bize düşen en büyük görev dayanışmayı daha çok büyütmektir. Birlikte aç kalıyor, birlikte susuz kalıyorsak birlikte mücadele edeceğiz."
 
Miting, Fazıl Demir, Koma Janya ve Babetna’nın sahne almasıyla son buldu.