ÇHD'li avukatların tutuklanmasına tepki

img
İZMİR - ÇHD üyesi avukatların tutuklanmasına tepki gösteren hukuk meslek örgütleri, keyfi tutuklamalara son verilmesini ve meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi. 
 
İzmir'de bulunan hukuk örgütleri, İstanbul'da tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlara ilişkin ÇHD İzmir Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Hukuk ve insan hakları örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı açıklamayı ÇHD Şube Yöneticisi Tuğçe Nazlı Akın yaptı. 
 
Halkın Hukuk Bürosu’na kapının kırılarak girildiğini, avukatların müvekkillerine ilişkin dosya içerikleri ve evraklara el konulduğunu belirten Akın, gözaltı ve sonrasındaki hukuki sürecin keyfiyetle ilerletildiğini söyledi. Akın, "Meslektaşlarımız sorgu hakimliğinde savunmalarını gerçekleştirirken salonda yüzlerinde kar maskesi olan silahlı terörle mücadele polisleri de hazır bulundu. Bu ölçüde keyfi bir sürecin sonunda meslektaşlarımız, Halkın Hukuk Bürosu’nda el konulduğu söylenen CD, flash bellek gibi materyallerin incelemesinin bitmemesi gerekçesi ile tutuklandı" dedi.
 
'TAHLİYE EDİLMELİLER'
 
Ana akım medyanın masumiyet karnesini çiğneyerek, avukatlarla ilgili yalan haber yaydığını vurgulayan Akın, "Çağdaş Hukukçular Derneği olarak öncelikle bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğimizin, gerek meslektaşlarımızı gerekse mesleğimizi savunmayı sürdüreceğimizin altını çiziyoruz. Siyasi iktidar ve onun maşası olmuş yargının zorbalığını ve keyfiyetini normalleştirmesine izin vermeyeceğiz. Tutuklamalar mücadele kararlılığımızı arttırmaktan başka bir sonuç vermeyecektir. Tutuklanan Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Didem Baydar Ünsal ve Seda Şaraldı derhal serbest bırakılmalıdır" diye belirtti.