Hatimoğulları Wan Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

img
WAN- DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğullları, ziyaret ettiği Wan Büyükşehir Belediyesi’nde “Hizmet odaklı çalışmalarla kentimiz için seferber olacağız” dedi. 
 
1 Mayıs bölge mitingi için Wan’a gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğullları, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan tarafından kapıda karşılanan Hatimoğulları’na Dem Parti ve DBP il eş başkanları ve milletvekilleri de eşlik etti.
 
KAYYIM BORÇLARI
 
Ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Büyükşehir belediyesinde çok ciddi tahribatlar var. Bunları en kısa süre içerisinde toparlayacağız. Bunların üstesinden geleceğiz. 8 yıldan sonra halktan kopuk olan bir belediyeyi halkımız sahiplenmiş durumda. Bizler de onlara layık olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
Ardından konuşan Zeydan ise, “Büyükşehir Belediyemizde büyük bir borç var bu borcun büyük çoğunluğu da belediye hizmetleri için yapılan borçlar değil. İlçelerimizde mahalle ve köylerimizde alt yapı ve üst yapıya yönelik çalışma yapılmamış. Milli Eğitimin Bakanlığının yapması gereken okulları ya da Spor Bakanlığı'nın yapması gereken spor salonlarını belediye bütçesi üzerinden yapmışlar. Yaparken de bankalardan yüksek faizli krediler çekmişler. Aslında bu çalışmaları yaparken de kanunen suç işlemişler. Biz belediyenin asli hizmetleri dışında yapılan bu işler için bakanlıklarla görüşüp borçların devri için müracaatta bulunacağız” dedi. 
 
BİRLİKTE MÜCADELE VURGUSU
 
Wan’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğullları ise kayyım atanmış olan belediyelerin çoğunda büyük sıkıntıların yaşandığını söyledi. Kayyımla yönetilen belediyelerde halkın adeta cezalandırıldığını dile getiren Hatimoğulları “Seçim sürecinde tüm bölgeyi gezdik. Her yer çamur, toz, toprak, içinde. Hizmet olarak hiçbir şey yok. Bu da bir cezalandırma biçimi. Tabi bize çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bunları eş başkanlar toplantısında Ankara'da çok detaylı konuştuk. Hizmet odaklı çalışmalarla kentimiz için seferber olacağız. Bunun içinde çok yaratıcı projelerle, çok yaratıcı fikirlere ihtiyacımız var. Kentlerimizin gelişimi için mücadele verip çalışacağız. Biz parti olarak bu kararlılık içerisindeyiz bunu gerçekleştirecek kişiler de sizlersizsiniz. Hep beraber bu işin altından kalkacağız. DEM parti olaraktan sizlerin arkasındayız” diye konuştu.