02 MAYIS 2024 GÜNDEMİ

img
* AKP döneminde en az 894 gazeteci tutuklandı, medya tekelleşti ve sansür yasalaştı. Bu durum nedeniyle ülke, Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 165'inci sıraya geriledi. 
 
* Ekonomik kriz nedeniyle geçinmekte zorlanan Êlih'teki yurttaşlar, ülkeyi kara delik gibi yutan askeri harcamalara son verilmesini isteyerek, "Çözüm demokrasi ve hukuk" vurgusunda bulundu. 
 
* Amed'te 15'nci Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret eden çiftçiler, tarım ürünlerini yüksek fiyatlarından kaynaklı alamadıklarını aktardı.  
 
* Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 31 yıllık tutsağa tebliğ edilen yeni müddetnamede, daha önce 2025 olan tahliye tarihi 2031 olarak yazıldı. 
 
* Wan’da 1 Mayıs mitinginde buluşan emekçiler, herkesin savaş politikalarına karşı ses yükseltmesi gerektiğini söyledi. 
 
* ÖHD'li avukat Özüm Vurgun hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00-16.00)
 
* Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı ziyaret edecek. (12.00)
 
* ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile dernek avukatları hakkında verilen karara dair Sıhhiye Adliyesi önünde açıklama yapılacak. (12.30)
 
* Emine Şenyaşar’ın Ankara’daki Adalet Nöbeti devam edecek. (15.00-17.00)
 
* Eğitim Sen, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredat taslağına dair Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yapacak. (16.00)