Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Bakırhan: Direniş zaferle sonuçlanacak

img
MERSİN - Mersin'de Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, verilen mücadele ve direnişin zaferle sonuçlanacağını belirtti.  
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e geldi. DEM Parti İl Örgütü tarafından kentin girişinde karşılanan Bakırhan, ilk olarak Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle 69 gündür dernek binasında sürdürülen Adalet Nöbeti eylemine katıldı. 
 
'BARIŞ İSTİYORUZ' 
 
Nöbette konuşan Barış Annesi Hediye Eren, tüm kesimleri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için mücadele etmeye çağırdı. Bu ülkeye adaletin ve barışın gelmesi için Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılıp özgürlüğünü talep eden Eren, bir anne olarak hiç kimsenin ölmesini istemediklerini ve bir an önce barışın sağlanmasını istedi. 
 
'ZAFERLE SONUÇLANACAK' 
 
Eylemde konuşan Bakırhan ise, Barış Annelerinin verdiği mücadele ve direnişi selamlayarak, Barış Annelerinin Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle yaptıkları eylemin sadece Türkiye'de değil dünyada yankı bulduğunu ifade etti. Bakırhan, "Ben inanıyorum ki hem sizin eyleminiz hem de cezaevlerindeki direniş zaferle sonuçlanacak. Birlikteliğimizi güçlendireceğiz. Biz bu zulmü, işkenceyi, katliamı ve Kürt halkının tanınmaması politikalarına son vereceğiz. Biz kazanacağız" dedi. 
 
Adalet Nöbeti eyleminde sık sık, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı. 
 
Bakırhan, daha sonra ise sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelmek için kentteki bir otele geçti.