Kurtulmuş ile görüşen Özel: Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur?

img
ANKARA - Meclis’te Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşme sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur?" diye kaydetti. 
 
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaretlerine CHP ile başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Meclis’teki odasında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakikalık görüşme sonrası kısa birer açıklama yapıldı. 
 
'VERİMLİ GÖRÜŞME OLDU'
 
Numan Kurtulmuş, "Anayasa'nın içeriğine dair konuşmadık, usul konuştuk. Verimli bir görüşme oldu. Diğer parti genel başkanlarını da ziyaret edeceğim. Bu Meclis'in kurucu Meclis olmadığı ve anayasa yapamayacağı yönündeki değerlendirmeler doğru değildir. Bu Meclis anayasa yapma gücüne sahiptir” dedi. 
 
ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI
 
Özel ise, şunları söyle: "Biz 31 Mart seçimlerinden birinci parti olarak çıkmış ve sorumluluğun bilincinde olan bir partiyiz. Siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz. Bugün insanların yoksulluk gibi, açılık gibi üst düzeyde beklentiler varken, yeni bir Anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir. Onu bir tartmak lazım. Prensip olarak ben partinin genel başkanı olsam da partinin kurullarında değerlendirmeden doğrudan bir cevap vermeyi CHP’nin olmazsa olmaz demokrasi anlayışına uygun görmem.
 
Sayın Başkanın bugün yaptığı değerlendirmeleri başta MYK’mız olmak üzere yetkili organlarla değerlendireceğiz. Sayın Başkana da söyledim, bir şeyin yenisini teklif ediyorsak, örneğin giyeceksek yeni bir elbise alalım. Giymemek üzere alınır mı? Biz Anayasaya uyacaksak değiştirelim. En iyisini yapalım sonra uymayalım. Geçen sefer de iyisini yaptınız, ama uyulmadı. Uyulmuyor. Mevcut Anayasaya tam uyum beklemek hakkımızdır. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik.
 
Bugün sorun yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyonken biz anayasa konuşup bu sorunların üzerine sis çekiyorsak vatandaşın mesajını almamışız demektir. Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur? Ama burası parlamento, burada el sıkılmazsa, müzakere edilmezse demokrasi düşmanları elini ovuşturur. Bu diyalog zeminini önemsediğimi belirtmek isterim."