Kent kent coşkulu seçim büro açılışları yapıldı

HABER MERKEZİ – DEM Parti’nin seçim çalışmalarına hız verdiği kent ve ilçelerinde, halk yoğun ilgi gösterirken, eşbaşkan adayları kayyımlara karşı demokrasi zaferini kutlayacaklarını dile getirdi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçim büro açılışlarını kent kent, sokak sokak yürütüyor. Kayyımlara karşı demokrasi zaferi kutlayacaklarını dile getiren eşbaşkan adayları, halkı sandıklara akın etmeye çağırdı. 
 
WAN 
 
DEM Parti, Wan’da hızlandırdığı seçim çalışmaları kapsamında Tûşba (Tuşba) İlçesi’nde büro açılışı yaptı. Açılışa DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ulusal kıyafet giyen yurttaşlar, uzun süre halaya durdu. Kitle, büro açılışına gelen belediye eşbaşkan adaylarını büyük bir coşkuyla karşıladı. Burada konuşan Tûşba Belediyesi eşbaşkan adayı Xanê Akkoş ve Ümit Keser, yapacakları projelere dair aktarımda bulunarak, atanmış kayyımı göndereceklerini dile getirdi. 
 
‘YENİ SORUNLAR ÜRETTİLER’
 
Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise, Kürt halkının yaşadığı her türlü baskıya rağmen diline, kimliğine ve kültürüne sahip çıktığını ifade etti. Kurdistan kentlerinde kayyımın gaspının en büyük sorunlardan biri olduğunu söyleyen Zeydan, “Karşımızda dilimize, kültürümüze karşı inşa edilen bir kayyım sistemi var. Kayyımlar yıllardır kentlerimize hiçbir hizmet yapmadı. Sorunları çözmek yerine, yeni sorunlar üretti. İktidar dahi atadığı kayyımları savunamayacak durumda” diye konuştu. Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla büro açılışı gerçekleştirildi. Yurttaşlar büro açılısı sonrası da uzun süre halaya durdu.
 
BEDLÎS
 
DEM Parti Tetwan İlçe Örgütü de Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Güler Pasaj’ında seçim çalışmaları kapsamında seçim bürosu açılışını yaptı. Açılışa çok sayıda yurttaşın yanı sıra DEM Parti Tetwan Belediyesi Eşbaşkan Adayları Belkiza Beştaş Epözdemir, Mümin Erol ve Bedlîs DEM Parti Milletvekili Hüseyin Olan katıldı.
Açılışta konuşan Belkiza Beştaş Epözdemir, belediye seçimlerini kazanacaklarını ve halkın belediyesini tekrar halka vereceklerini vurguladı. İktidarın yıllardır ‘proje yapacağız’ dediklerini söyleyen Epözdemir, yıllardır iktidarın hiçbir şey yapmadığının altını çizdi. Epözdemir, “Bu yüzden ben inanıyorum ki Tetwan halkı bu zulmü kabul etmeyecektir. Eğer DEM Parti gelirse o zaman partimizin farkını göstereceğiz. Partimiz büyük bir paradigmaya sahip. Ondan dolayı kazanacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
 
‘5 YIL DAHA KAYBETME ŞANSIMIZ YOK’
 
Ardından söz alan Mümin Erol ise, “meşru olmayan” zihniyete ders vereceklerini ifade ederek, seçimi ezici bir çoğunlukla kazanılması gerektiğini dile getirdi. Erol, “Bize güvenin kesinlikle yoksulluklarla yönetilen bir Tetwan’ın bir 5 yıl daha kaybetme şansımız yok. Bu 5 yılın neticesinde su sorunu bile çözülmeyen bir kente dönmesindense bizi desteklerseniz adil ve demokratik bir yönetimin inşasının ne demek olduğunu hep birlikte göreceğiz” diye belirtti.  
 
‘KALK TETWAN DEM GELDİ’
 
Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, Dolmabahçe Mutabakatı’nı yıldönümünü hatırlatarak, “İmralı’da Sayın Öcalan ile görüşmeler başladı. Fakat sonunda hepinizin bildiği gibi 28 Şubat’ta bir protokol imzalandı. Daha sonra Recep Tayip Erdoğan ve klikleri sürecin başlamasını engelledi. Erdoğan, Dolmabahçe protokolünün bozdu ve Kürt sorununun diyalogla çözülmesini engelledi. Daha sonra ise bugünkü duruma geldik. Bugünün durumu yoksulluk, enflasyon, yolsuzluk ve talandır. Bunların sebebi de mutabakatın bozulmasıdır. Bu yüzden öncelikle 25 yıldır tecridin kaldırılması gerekiyor. Ve tekrar Kürt sorununun çözümü için diyalogların başlaması lazım. Bundan sonra da onurlu bir barış sağlanmalı” diye konuştu. Olan, “Bugünden sonra köy köy, sokak sokak gezip Tetwan Belediyemizi alacağız. Kalk Tetwan DEM geldi” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 
 
İSTANBUL 
 
DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçim çalışmaları kapsamında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti.
Konfederasyonun Beşiktaş’taki genel merkezine giden Beştaş ve Çepni’yi Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu karşıladı. Yapılan sohbette Çerkezoğlu, DEM Partili belediye eş başkan adaylarına başarı dileklerinde bulundu.
 
Öte yandan DEM Parti Ümraniye ilçesinde seçim çadırına sabah saatlerinde bir kişinin hakaretler ederek çadırı yerinden sökmesi kınandı. Seçim çadırının bulunduğu alanda konuşan DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu, “DEM Parti bu ülkede demokrasinin, emeğin, özgürlüğün adıdır. Emeğe, özgürlüğe, demokrasiye düşman olanlar bizim bütün çalışmalarımızı engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. DEM Parti bu ülkede özgürlüğün, demokrasinin adresi olmaya devam edecek. Ve biz asla yılmadık, bundan sonra da yılmayacağız. Çünkü biz halkız. Vardık, varız, var olacağız” dedi. 
Çadırı tekrar kuran partililer, seçim çalışmalara kaldıkları yerden devam etti. 
 
DERSÎM 
 
DEM Parti, Dêrsim’deki seçim çalışmalarına Sihenk Mahallesi’nde (Atatürk) devam etti. Belediye eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın yanı sıra Dêrsim İttifakı bileşenlerinin katıldığı çalışmalarda, mahalle esnafı ziyaret edildi. 
 
Ayrıca bildiri dağıtımı ve sticker çalışması da gerçekleştirildi. İttifak bileşenleriyle esnaf arasındaki diyaloglarda ortak mücadele vurgusu öne çıktı.

AMED

DEM Parti, Amed’in Sûr ilçesinde “Yerel demokrasi ile kentlerimizi birlikte yönetelim” şiarıyla büro açılışı gerçekleştirdi. Erbaneler eşliğinde açılış alanına gelen kitleyi, halk zılgıtlarla karşıladı. Açılışa, DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayı Doğan Hatun, Sûr ilçe belediye eşbaşkan adayları Fatma Gûlan Önkol ile Adnan Örhan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta konuşan Amed DEM Parti İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, yerel demokrasi anlayışını yaşatmak için önemli bir süreçten geçildiğini belirtti. Tekin, “Sûr birçok acıya şahit oldu, acımız, kederimiz var ama umudumuz bunlardan büyüktür. İstedikleri kadar kayyım atasınlar, istedikleri kadar bu mücadele bitti desinler, işte Kürtler işte Kürtlerin mücadelesi” dedi.

 ‘KAYYIMI SÜPÜRMEK İÇİN GELİYORUZ’

Sûr Belediye eşbaşkan adayı Fatma Gûlan Önkol da “Onurlu bir halkın mücadelesini başarıya ulaştırmak adına buradayız, emek emek ördüğümüz bu yolda hizmet etmek için kayyım zihniyetini süpürmek için destek bekliyoruz” dedi.Açılışta söz alan Adnan Örhan da “Büyük bir temizlik var 31 Mart’ta biz zulümle kayyım atayan bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Bunlar sözlerle değil kazandığımız zaman göreceğiz hep beraber hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, “Bu halk hiçbir zaman yıkılmadı bugünde kimse yıkamayacak. El ele, omuz omuza verip direnelim, kimse elimizden direncimizi alamaz” dedi. Büro açılışı ardından kitle halaya durdu. 

MÛŞ

DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında Mûş’un Milazgir İlçesine bağlı Dûgnûk (Konakkuran) beldesinde kadınlar öncülüğünde büro açılışı gerçekleştirildi. Büro açılışına, DEM Parti Milazgir Belediye Eşbaşkan adayları Gülsitan Özel ile Ahmet Kenan Türker katılım sağlarken, ilçe örgütü temsilcilerinin yanı sıra onlarca yurttaşta burada bulundu. DEM Parti bayraklarıyla donatılan büro etrafında kadınlar uzun süre halaya durdu.

Kadınların, zılgıtlarıyla büro açılışının kurdelesi kesildi. Açılışın ardından kitle  çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu.

MÊRDÎN

31 Mart yerel seçimlerine doğru seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Eski Maliye Kavşağı önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları, Qoser Belediye Eşbaşkan adayları, DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş ile birlikte Özgürlük Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği DEM Parti adayları alkış ve zışgıtlar eşliğinde karşılanırken, kitle halaya durdu. Yüzlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Adalet Nöbeti’nde olan tutuklu yakınları ve Barış Anneleri en önde “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükleri ile yürüdü. 

Açılış öncesi konuşan Ahmet Türk, Kürtlerin tarihine bakıldığında büyük bir zulmün yaşandığının görüldüğünü aktararak, “Bizler geleceğimize karar vermezsek devletin baskı sistemi de devam edecektir. Bunun için birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Bizim mücadelemiz sadece belediye siyaseti değildir. Bizim mücadelemiz Kürt halkının haklarının ve onurlu bir barışın mücadelesidir. Önümüzde bir seçim var. Ve 3 vali kayyum atadılar belediyelerimize. Şimdi de 4’üncü bir kayyum vali getirmişler. O da vali ve o da kayyumdur. Kürt halkı kayyumları kabul etmiyor. Bu seçimde halkımız partisine çok güçlü bir şekilde desteğini verecektir” dedi.

Türk’ün konuşmasının ardından Adalet Nöbeti eylemcileri tarafından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

RIHA / PIRSÛS (SURUÇ)

DEM Parti Riha'nın Pirsûs ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi ilçe kırsal mahallesi Alîgor'de bir araya gelen kitle ilçeye araç konvoyu ile girdi. Pirsûs sokaklarında gezen araç konvoyunun halk zafer işareti ve zılgıtlar ile selamları. Konvoy etkinliği Amara Kültür Merkezi'nde son buldu. Ardından kitle Akçakale Caddesi'nde yer alan seçim bürosuna yürüyüş ile geçti. Yürüyüş boyunca, "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Açılışta ilçe belediye eşbaşkan adayı Müslüm Baran ve Ayten Kaya halkı selamladı. Ardından söz alan DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, çözüm için PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerektiğini belirterek "Çatışmadan kimse b iç r fayda görmedi. Biran önce İmralı'nın kapıları açılmalı. Biz onurlu bir barış için mücadele ediyoruz. Pirsûs'ta bombalı saldırı ile 33 genç katledildi. Çözüm süreci burada ve Serêkaniyêde bitirildi. Kürtler katliam ile bitirilmez. Onun için biran önce Kürtlerin lider olarak gördüğü Sayın Öcalan ile görüşme yapılmalı" diye konuştu.

Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer söz alarak Riha'yı DEM'in renklerle dönüştüreceklerini, kayyım ve zihniyetini sonuna kadar sileceklerini söyledi. Açılış etkinliği Hozan Servan'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu. 

Diğer başlıklar

07/09/2024
23:50 Polis, rahatsızlık verdiği bina sakinlerine silah çekerek tehdit etti
22:56 KDP Emel Mathlouthi’in Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçmesine izin vermedi
21:45 Şêrawa’daki saldırıda bir yurttaş katledildi
21:04 Şenyaşar’ın Meclis’teki direnişi 17’nci gününde
20:10 30 yıllık tutsak Çeçan Topçu tahliye edildi
20:01 Reşit Kibar için Hopa ve Borçka'da eylem
19:56 JİTEM amblemiyle tehdit eden uzman çavuş açığa alındı
18:33 Kadınlar, özel savaş politikalarına karşı örgütlülüğü tartıştı
18:25 ‘6-7 Eylül, gavur düşmanlığı ve korku üzerinden inşa edildi’
18:13 Tarım sempozyumu: Rojava sistemi sömürgeciliğe karşı umut verici bir modeldir
18:04 Narin Güran için yürüyüş: Türkiye kayıp çocuk vakalarında ilk sırada
17:39 Silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti
16:33 Erdoğan'dan teğmenlere: O kılıcı kime çekiyorsunuz?
16:26 DEM Parti katledilen Reşit Kibar'ın ailesini ziyaret etti
16:25 İran’da 23 kadın katledildi
15:27 Muğla ve İzmir'de orman yangını
15:22 ‘Sömürü, sömürge bağlamında Kurdistan’da tarım politikaları’ tartışıldı
15:10 Kadınlar Hatay'dan seslendi: Narin'e ne oldu?
15:05 'Barış gelmeden güvenli iş mümkün değil'
14:37 ‘Abdukadir Kuday derhal tahliye edilmeli’
14:35 Kop Tüneli inşaatında göçük: 1 işçi öldü
14:24 Hasta tutsaklar Rüzgar ve Yıldız için çağrı
14:02 Toros ve JİTEM amblemiyle tehdit
14:01 102 haftadır eylemdeler: KHK’ler iade edilsin
13:54 Boçka’da gözaltına alınan Koyuncu tutuklandı
13:46 'Öcalan'ın felsefesi bütün halklar için umut oldu'
13:28 Kayıp yakınları Sincar, Çelik ve Aygöl için adalet talep etti
13:21 CHP Genel Başkanı Özel'den erken seçim çağrısı
13:14 Cumartesi Anneleri Kenan Bilgin’in akıbetini sordu
13:11 8 yaşındaki Narin Güran 18 gündür bulunamadı
12:34 Rezan Gençlik Merkezi açıldı
12:26 Temelli: Kapatilazmin sömürü hinterlandı artık Kurdistan’dır
11:07 Cizîr’de kavga: 1 ölü, 4 yaralı
10:39 Irak'ta Türkiye'nin saldırılarına tepki büyüyor
10:22 'Jin, Jiyan, Azadî' konulu Egrîce klibi yayınlandı
10:10 Bazarcix'ta 5 büyüklüğünde deprem
09:55 Tarım Sempozyumu: Alternatif politika ve mücadeleyle kazanacağız
09:37 Açlık grevindeki hasta tutsak: Taleplerim karşılanana kadar eylemi sürdüreceğim
09:24 ‘Tecridin kırılmasıyla Türkiye nefes alacak’
09:23 Artvin'de 3 kişi gözaltına alındı
09:21 DBP örgütlenme seferberliği başlatıyor
09:20 Ege'de 3 ilde orman yangını
09:08 Keene: Türkiye kaynaklarını Kürtlere karşı savaşta harcıyor
09:07 Kürt kazanımlarına karşı 'güvenlik' anlaşması: KDP büyük rol oynuyor
09:06 GÖÇİZDER kararına tepki: Hukuki değil siyasi
09:05 Veli-Der eğitimdeki sorunlara karşı ortak mücadeleye çağırdı
09:04 8 ayda 22 kişi katledildi: Tek bir açıklama yok
09:03 Fiyatı iki katına çıktı: Tezek bile alamıyoruz
09:03 Tarım ve hayvancılık için çanlar çalıyor: Böyle giderse köylerde üretim duracak
09:02 'Şîler'in ölümü Jin jiyan azadî direnişine zemin hazırladı'
09:01 Ağır hasta tutsak Ataş hücreye alındı
09:00 07 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
08:50 Fransız senatörden tecrit tepkisi: Uluslararası düzeyde mücadele edilmeli
06/09/2024
23:36 Bir sigara grubuna zam
22:45 'Çîrokên Muzikal' büyük beğeni topladı
22:21 BM sınırda bekletilen çocuklar için Türkiye'den savunma istedi
21:42 Tahir Güven'in öldürülmesi davasında karar
20:11 Elektrik kaçağı davasında 'tutukluluğa devam' kararı
20:03 Şakran Cezaevi'ndeki ihlaller protesto edildi
19:30 Yolcu uçağı bomba ihbarı üzerine Erzirom'a zorunlu iniş yaptı
18:56 Lokumcu davasında tüm sanık polislere beraat
18:52 İzmir ve Muğla'da orman yangınları
18:14 Kürtçe kursları tamamlayan çocuklara belge
17:59 'Mevzuata uygun' orman kıyımı yargıya taşınıyor
17:52 Emekli astsubay evli olduğu kadını katletti
17:36 Güran 17 gündür kayıp: Yeni DNA örneklerine rastlandı
16:57 CHP'li Özel: Kayyım uygulamalarını sonuna kadar kınıyorum
16:23 Eğitim Sen: Yüzbinlerce çocuk anadilde eğitimden mahrum bırakılıyor
16:14 Meclis'teki 'adalet' direnişi 16'ncı gününde
16:00 Eğitimciler kırtasiye zamlarını bakanlık önünde protesto etti
15:58 DEM Parti 'Tarımda ve gıdada geleceği kurmak' sempozyumu düzenleyecek
15:34 Aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı
15:12 Gazeteci Kanbal hakkında soruşturma açıldı
15:04 Borçkalılar, orman ihalelerinin iptali için dilekçe verdi
14:49 Lokumcu davasında keşif ve delil incelemesi taleplerine ret
14:37 Fındık bahçelerinde madene bakanlık karar verecek
14:36 Şam'ın denetimindeki bölgelerde 178 kişi öldürüldü
14:20 JİTEM infazlarının tanığı Malgaz yaşamını yitirdi
14:17 Amed ve Wan Barosu: Hukuk kadınları koruyabilecek durumda değil
14:14 Kadınlar Narin Güran için biraya gelecek
13:54 Kışanak'ın 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' kitabına yasak
13:15 Samsun ve Bafra cezaevi ihlali raporu: Şiddet, tedavi ve tahliye engeli
13:02 'Para verilmesi gerekir' denilerek ölüme terk edildi!
13:00 ‘Çîrokên Muzîkal’ Wan’da sahnelenecek
12:48 Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olana kadar mücadele edeceğiz
12:22 Ailelerden İmralı başvurusu
12:04 Efrîn’de 4 kişi kaçırıldı
11:40 Kibar'ı katleden Ustabaş'ın atölyesi ateşe verildi
11:31 DEM Parti: Türkiye’de her dört çocuktan biri okula aç gidiyor
11:26 DEM Parti: Pogromla yüzleşin, failleri ortaya çıkarın
11:24 Rapor: A Termik Santral 2 bin 268 erken ölüme yol açacak
11:02 Ağustos ayı şiddet çetelesi: 31 kadın ve 5 çocuk katledildi
10:45 ‘Irak’ın sessizliği nedeniyle saldırılar sürüyor’
10:34 DFG ve MKG Özgür Basın Günü’nü kutladı: Onurlu mücadeleyi sürdüreceğiz
09:48 6-7 Eylül Pogromu’nun tanığı: Devlet eliyle yapıldı
09:42 'Savaş ve çözüm' panelinin hazırlıkları sürüyor: Sorunları birlikte çözelim
09:27 YNK: Bölgesel yönetimin sessizliği saldırılara meşruiyet kazandırıyor
09:17 AİHM, Bakanlar Komitesi ve CPT'den tecrit mektubuna yanıt
09:14 Keskin: CHP mağdur seçicilik yapıyor
09:13 Kuzey ve Doğu Suriye’de çok dilli eğitim başladı
09:12 Dêrgul Beldesi 4 aydır susuz
09:10 Cankurtaran’da mücadele sürecek: Artık tüm Karadeniz’in derdi
09:08 6 yıldır idam edilen oğlunun mezarını arıyor: Ruhu bedenimde yaşıyor
09:06 AKP'li vekilin şirketine 11 yılda 7 milyar TL ihale
09:04 Kürtçe öğretmeni Acar: Anadilde eğitimde ısrarcıyız
09:03 Temelli'den 'stagflasyon' uyarısı: Demokrasi olmadan ekonomi düzelmez
09:03 Bazik Ovası'nda ürünler tarlada kaldı
09:02 Cemile Çağırga'yı katledenler 9 yıldır yargılanmadı
09:00 06 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
05/09/2024
23:48 Özgür Özel’den Şenyaşar’a dayanışma telefonu
22:16 Bafê köyünde Zêw geleneği
22:05 Geliyê Dirî’yan bölgesinde askeri operasyon
21:21 Çocuklar, ‘Sokakta Spor Projesi’yle eğlendi
20:50 JTI sigara grubuna zam
19:53 30 yılın ardından tahliye edilen Kanıt’a meşaleli karşılama
19:29 Kadınlar atölyede buluştu: Hiçbir güç irademizi yenemez
18:38 Şarbajêr’de katledilenlerin kimliği açıklandı
18:28 Nisêbîn'de halk toplantısı: İhtiyacımız olan birliktir
17:36 Tecride Karşı Adalet Girişimi: Çözüm için yeni bir fırsat yaratılmalı
17:19 Wan’da çocuk şenliği
17:12 Soran Omer: Irak hükümetinden saldırıları durdurmasını istedik
16:54 Müvekkil ziyareti sırasında kötü muamele gören avukattan suç duyurusu
16:46 ÖHD'den Özgür Basın'a dayanışma ziyareti
16:31 ROJİN: Gazetecilerin katledilmesi gerçeğin katledilmesidir
16:23 İstanbul trafiği okul başlama saatlerini değiştirdi
16:20 Çiwarta Kaymakamı: Şarbajêr’de katledilen 3 kişi de aynı aileden
16:09 Güzel ve Kartal'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:43 CHP’li vekilden Şenyaşar’a destek ziyareti
15:37 SES hastanenin sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı
15:29 Gazeteciler Akın ve Sarısözen’in davası ertelendi
15:17 Şarbajêr’de SİHA saldırısı: 3 kişi katledildi
15:12 Hezex'te çıkan kavgada bir çocuk yaşamını yitirdi
15:12 Fransa’nın yeni Başbakanı Barnier oldu
15:08 Kürt seçmen raporu: DEM Parti performansı başarılı
15:02 SİHA saldırısında katledilen 3 kişi defnedildi: Sessizlik suçtur
14:48 Tutuklamalara tepki: Gençliğin sesini kısamazsınız
14:44 Filmekimi 4 Ekim’de başlıyor
14:29 Akdeniz’de mültecileri taşıyan tekne battı
14:26 ÖHD’den hasta tutsak Kuday için çağrı: Serbest bırakın
13:57 AYM ‘hayvanların katliamı’ yasasını görüşüyor
13:47 Çocuğa cinsel şiddet davasında kati rapor istendi
13:17 ‘Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Hafıza Müzesi olmalı’
13:14 OVP açıklandı: Büyüme ve enflasyon tahminleri revize edildi
12:56 İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti: 68 bin 933 TL
12:44 Omerya'da helikopter hareketliliği
12:39 Tarım işçilerini taşıyan araç kaza yaptı: 1 çocuk öldü
11:48 Asrın Hukuk Bürosu’ndan İmralı başvurusu
11:21 Avukat Arta'ya ceza istemi
11:19 Hasta tutsak Kuday için AYM ve bakanlığa başvuru
10:56 Narin’i arama çalışmaları sürüyor: Kayıp 12 dakika araştırılıyor