Tantan 'Hayata Dönüş' davasında 'tanık' olarak dinlendi: Hassasiyetle davrandık!

img
İSTANBUL – “Hayata Dönüş” davasında dönemin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan tanık olarak dinlendi. Kapalı görülen ara duruşmada dinlenen Tantan, MGK’de kararlaştırılan operasyon kararının altında imzasının bulunduğunu kabul ederken, 28 tutuklunun hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı katliam için, “Hiçbir cana zarar gelmesin diye hassasiyetle davrandık”  dedi.
 
“Hayata Dönüş Operasyonu” adı altında Bayrampaşa Cezaevi'ne dönük 19 Aralık 2000 tarihinde gerçekleşen, 12 kişinin ölümü ve 29 kişinin yaralandığı katliama ilişkin 194 sanığın yargılandığı Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülün davada dönemin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, tanık olarak dinlendi.
 
Davanın 5 Ekim 2023 tarihinde görülün 50’nci duruşmasında mağdur avukatların Tantan’a ilişkin "zorla getirme kararı" çıkarılması talebini reddeden mahkeme, Tantan’a dilekçe ile soru sorma talebini ise kabul etmişti.
Tantan’ın 26 Şubat Pazartesi yapılan ara duruşmada tanık sıfatıyla dinlendiği öğrenildi. Mahkeme tarafından alınan ara kararla kapalı görülen duruşma için mağdur avukatlarına haber verilmedi. 
 
Kapalı görülen duruşmada, mağdur avukatlarından Güçlü Sevimli’nin daha önce mahkemeye teslim edip dava dosyasına eklenen 37 sorudan 11’inin “davaya bir katkı sağlamayacağı” gerekçesiyle Tantan’a sorulmadığı ortaya çıktı.
 
SORULMAYAN SORULAR
 
Mahkemenin Tantan’a yöneltmediği o sorular şunlar: “Bu davayı basından takip ediyor musunuz?”, “Mahkemenin 2 yıl önce tanık olarak dinlenmenize karar verdiğini biliyorsunuz değil mi?”, “Avukatınız aracılığı ile mahkeme ile iletişim halindesiniz değil mi? Ceza muhakemesi hukukumuzda tanık verili diye bir düzenleme olmadığını da biliyorsunuzdur değil mi?”, “Gizli tanık değilsiniz değil mi? Tanık olarak dinlenmenize karar verildiği halde yasalara saygılı eski bir bakan olarak neden iki yıldır tanıklık etmekten kaçınıyorsunuz?”, “Tanıklık ettiğniiz, devlet görevlilerince işlenen insan öldürme suçunun kovuşturulduğu bu davanın zaman aşımı nedeniyle düşme durumu var ve iki yıldır sadece sizin tanık olarak dinlenmeniz için zaman kaybediliyor. Devletine ve kurallarına bağlı biri olarak bundan rahatsız olmadınız mı?”, “Sanıklar ve müdafileri, katılanlar ve vekilleri, basın ve izleyicilerin mahkeme kararıyla duruşmaya alınmadığı, şu anda size sorulan soruların duruşma öncesi yazılı olarak mahkeme başkanlığına verildiği bir duruşmada beyanda bulunuyorsunuz. Bunu mahkemeden siz mi talep ettiniz? Neden?”, “Kapalılık kararının olmadığı, gizli oturum yapma şartlarının bulunmadığı, bunun rağmen sanıkların, müdafilerin, katılanların, vekillerinin en önemlisi ise devlet görevlilerinin işlediği iddia edilen bir suçla ilgili, toplum adına duruşmayı izlemesi gereken basının alınmadığı bir duruşmada tanık olarak yer alıyorsunuz. Bu yasaya açık aykırı usulün uygulanmasının yegâne nedeni sizsiniz. Buna ilişkin beyanınız nedir?”, "Hayata Dönüş operasyonlarının İçişleri Bakanı olarak onlarca insanın öldüğü operasyonda yaşanılanlarla ilgili olarak sanık olabileceğiniz hiç aklınıza geldi mi?", "Adil, hukuka uygun, etkili bir soruşturma ve kovuşturma yapılsaydı size göre kimler sanık olurdu?",  "Bu davada çok sayıda insanın ölümü ve bir kısmının tedavi edilemeyecek şekilde yaralanması eyleminin sanıkları olarak yargılananlar çoğunlukla erler ve erbaşlar. Eyleme karar verenler, planlayanlar ve yönetenler hakkında bu güne kadar soruşturma dahi açılmadı. Bu yapılan, sanıklar açısından adaletsiz olmadı mı sizce?"
 
JANDARMANIN KEŞİF RAPORU
 
Tantan’a yöneltilen sorulardan bazıları altında Asayiş Daire Başkanı J.Kur. Alb. Ali Aydın’ın ismi ve imzasının yer aldığı Jandarma Genel Komutanlığı’nca hazırlanan 11 Ekim 2000 tarihli “Cezaevleri İnceleme Gezisi Sonuç Raporu” başlıklı belgeye ilişkin oldu.
 
Söz konusu bu belgede, 25-30 Eylül 2000 tarihleri arasında aralarında davaya konu olan Bayrampaşa Cezaevi’nin de olduğu Marmara bölgesindeki 9 cezaevine gidilerek kesif yapıldığı, bu cezaevlerinde kalan tutukluların operasyona karşı çıkıp çıkmayacağına ilişkin istihbarat oluşturulduğuna dair bilgiler yer alıyor.
 
TANTAN TANIK ALİ AYDIN’I YALANLADI
 
Mahkemenin bu rapora dair avukatların “Raporun hazırlanmasını siz mi istediniz? Raporu hazırlayan Ali Aydın 20 Eylül 2021 tarihli huzurdaki ifadesinde ‘Gezi raporunu hazırlamam için Bülent Ecevit, Sadettin Tantan ve Hikmet Sami Türk’ün de katıldığı MGK’da karar alınıp, bana görev verildi’ dedi. Bu durumu açıklar mısınız? Bu MGK da başka hangi kararlar alındı?” şeklindeki sorusunu yönelttiği Tantan, “Raporun hazırlanmasını ben söylemedim” diyerek, belgenin altında imzası bulunan ve daha önce tanık sıfatıyla dinlenen Albay Ali Aydın’ı yalanlandı. 
 
Söz konusu MGK toplantısına katıldığını kabul eden Tantan, toplantıda başka hangi kararların alındığını ise bilmediğini ileri sürdü.
 
OPERASYONUN NEDENİ NEDİR?
 
Tantan’a yine “9 adet cezaevinin gezilmesi tarihinin 25-30 Eylül 2000 olduğu raporda açıkça yazmaktadır. 25 Eylül’de hiçbir cezaevinde açlık grevi ya da ölüm orucu söz konusu değildir. Neden cezaevlerine operasyon yapılmasına yönelik 9 adet cezaevinde bir keşif ve istihbarat faaliyeti yapıldı?” diye soruldu. Tantan, soruya şu yanıtı verdi: “O zaman tam anlamıyla cezaevlerinin kontrolü devletten çıkmış,, örgüt liderlerinin kontrolüne girmişti. Örgüt lideri cezaevlerindeki örgüt mensuplarına da bu şekilde devam etmeleri yönünde talimatlar veriyordu. Aynı zamanda cezaevlerinin mimarisi örgüt mensuplarınca değiştirilmişti. Biz de o zamanlar bu duruma bizzat şahit olduk. Operasyonun gerçekleşmesinin gerçek nedeni budur.”
 
‘EMRİN ALTINDA İMZAM VAR’
 
Avukatların “Bu harekât emrini siz mi hazırladınız veya hazırlattınız? Kim ya da kimler hazırladı? Neden bu harekât emrinin altında sizin imzanız var? Henüz operasyon başlamadan önce neden silah ve bomba kullanma emri verdiniz?” şeklindeki sorularını ise Tantan, “Emrin altındaki imza bana aittir. Hükümet kararı icra edilmiştir. Benim tek başıma böyle bir emir düzenlemem mümkün değildir. Zaten emrin altında da başka imzalar vardır. Buradaki asıl amaç kimsenin canına zarar gelmeden operasyonun tamamlamaktı. Hükümet emri bu şekildeydi” diyerek yanıtladı.
 
Tatan, “Bu harekât müdahale emri ‘Hayata Dönüş Operasyonları’nın genel müdahale planı mıdır?” şeklindeki soruya ise “Evet” yanıtını verdi.
 
OPERASYONUN İKİNCİ NUMARASI: SADETTİN TANTAN
 
Yine toplantıya yetkili makamların katıldığını, ancak bunların kimler olduğunu hatırlamadığını ifade eden Tantan, “Ali Aydın ifadesinde, ‘Hayat Dönüş Operasyonu’nun en üst düzeydeki sorumluları 1-Bülent Ecevit, 2-Sadettin Tantan, 3- Hikmet Sami Türk, 4 numara Aytaç Yalman’dı’ dedi. Siz bu operasyonunun 2 numaralı kişisi misiniz? Dönemin Asayiş Daire Başkanı J. Kur. Alb. Ali Aydın neden sizinle ilgili bunları söyledi?” şeklindeki soruya ise, “Ben o zaman İçişleri Bakanı olarak görevimi ifa ettim. Görevim hükümete hizmet etmektir. Hiyerarşi gereğince konumum bellidir. Bu nedenledir ki ikinci olarak benim adımı söylemiştir” yanıtını verdi.
 
KRİZ MERKEZİNDE KİMLER VARDI?
 
Jandarma tarafından hazırlanan keşif raporunda “Kriz Merkezi” oluşturulduğu bilgisinin yer alması nedeniyle avukatlar, Tantan’a, “Operasyon sürerken operasyonu kriz merkezinden kim ya da kimler yönetti?” diye sordu.
“Operasyonlarda kriz merkezi kurulur. Kriz merkezinin kimin yönettiğini bilmiyorum” diyen Tantan, “Operasyon sürerken siz sürekli kriz merkezinde miydiniz?” sorusuna ise “Hatırlamıyorum” yanıtını verdi.
 
‘RAPORLARIN İÇERİĞİNİ HATIRLAMIYORUM’
 
Tantan,  raporların içeriğine ilişkin yöneltilen bir soruya ilişkin ise, “Ben bu gelen raporları o zaman görevim gereği okumuşumdur. Ancak raporların içeriğini şu anda hatırlamam mümkün değildir” dedi. Albay Ali Aydın’ın, İçişleri Bakanlığı müsteşarının odasının hemen yanında “Kriz Merkezi” oluşturulduğu ve 12-14 Aralık 2000 arasında burada sürekli toplantılar yapıldığı yönündeki ifadelerine üzerinden “Hareket müdahale emri bu anılan toplantıda mı hazırlanıp netleştirildi?” diye sorulan Tantan, kararın hangi toplantıda alındığını hatırlamadığını söyledi.
 
‘HASSASİYETLE HAREKET ETTİK’
 
Yine Ali Aydın’ın “Operasyonu İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yaptı” şeklindeki beyanları anımsatılarak Tantan’a “Bu beyana karşı ifadeniz nedir?” diye soruldu.
 
Tantan, soruyu “MGK ve hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda Adalet Bakanlığının Ceza evlerinde bu operasyonu gerçekleştirmesi gerekiyordu ve bu operasyon için ilgili kurumların yardımı gerekiyordu. Bu yüzden İçişleri Bakanlığı olarak yetkili olan bizler ve yetkili cezaevi savcılığı ve jandarma komutanlıkları hep birlikte ön çalışma yaparak, bu operasyonun içinde yer aldık. Hiçbir cana zarar gelmemesi için hassasiyetle hareket ettik” diyerek yanıtladı.
 
Tantan, birçok MGK toplantısına katıldığını ancak operasyon kararının hangi toplantıda ve tarihte alındığı gibi toplantıya katılan isimleri de hatırlamadığını öne sürdü.
 
19-22 ARALIK’TA NEREDEYDİ?
 
Avukatların, operasyonun sürdüğü 19-22 Aralık tarihlerinde “Siz neredeydiniz, operasyonu nereden takip ettiniz?” şeklindeki sorusuna Tantan, “Ben İçişleri Bakanı olarak görevimi icra ediyorum. Nerede olmam gerekirse orada olurum” yanıtı verdi.
 
‘HANGİ SİLAHLARIN KULLANILDIĞINI BİLMİYORUM’
 
Tantan, “Kapalı alanda kullanılmayacak silahlar hangi amaç ve nedenle hapishanenin içinde kullanıldı?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Operasyonu yürüten kolluk personelinin, çalışanların ve içeride bulunan tüm mahkûmların can güvenliğini sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa cezaevi savcısı ve jandarma komutanlığı her türlü kararı almakta yetkiliydi. Benim ne tür silahlar kullandığına dair bilgimin olması mümkün değildir. Böyle bir talimatımız da yoktur.”
 
OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ
 
Operasyona ait görüntü kayıtlarının nerede olduğu sorulan Tantan, bu konuda bir bilgisinin olmadığını ve varsa kamera kayıtlarının bunların arşivlerde mevcut olduğunu belirtmekle yetindi.
 
Yine “Siz operasyonun 19 Aralık’ta yapılacağını operasyondan önce biliyor muydunuz? Bu tarihe kimler karar verdi? Operasyonunu gün ve saati nasıl, nerede, kim veya kimler tarafından alındı?” sorusu yöneltilen Tantan, “Biliyorduk, operasyon tarihi MGK tavsiye kararlarıyla hükümete sunulur. Operasyon tarihine ve nerede ne şekilde yapılacağına hükümet karar verir” yanıtı verdi.
 
19 Aralık Cezaevi katliamının bir sonraki duruşması ise 1 Nisan’da görülecek.
 
NE OLMUŞTU?
 
19-22 Aralık 2000 tarihleri arasında aynı anda 20 ayrı hapishanedeki siyasi tutuklu ve hükümlülerin kaldığı bloklara operasyon düzenlendi. Zehirli gazlar da kullanılan operasyon sonucunda 28 tutuklu ve 2 asker olmak üzere toplam 30 kişi öldü. Operasyona “Hayata Dönüş” ismi verildi. İktidarda DSP-MHP-ANAP koalisyonu bulunuyordu. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit operasyonu, “Teröristleri kendi terörlerinden kurtarma” diye tanımladı. 
 
MA / Diren Yurtsever
 

Diğer başlıklar

07/09/2024
23:50 Polis, rahatsızlık verdiği bina sakinlerine silah çekerek tehdit etti
22:56 KDP Emel Mathlouthi’in Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçmesine izin vermedi
21:45 Şêrawa’daki saldırıda bir yurttaş katledildi
21:04 Şenyaşar’ın Meclis’teki direnişi 17’nci gününde
20:10 30 yıllık tutsak Çeçan Topçu tahliye edildi
20:01 Reşit Kibar için Hopa ve Borçka'da eylem
19:56 JİTEM amblemiyle tehdit eden uzman çavuş açığa alındı
18:33 Kadınlar, özel savaş politikalarına karşı örgütlülüğü tartıştı
18:25 ‘6-7 Eylül, gavur düşmanlığı ve korku üzerinden inşa edildi’
18:13 Tarım sempozyumu: Rojava sistemi sömürgeciliğe karşı umut verici bir modeldir
18:04 Narin Güran için yürüyüş: Türkiye kayıp çocuk vakalarında ilk sırada
17:39 Silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti
16:33 Erdoğan'dan teğmenlere: O kılıcı kime çekiyorsunuz?
16:26 DEM Parti katledilen Reşit Kibar'ın ailesini ziyaret etti
16:25 İran’da 23 kadın katledildi
15:27 Muğla ve İzmir'de orman yangını
15:22 ‘Sömürü, sömürge bağlamında Kurdistan’da tarım politikaları’ tartışıldı
15:10 Kadınlar Hatay'dan seslendi: Narin'e ne oldu?
15:05 'Barış gelmeden güvenli iş mümkün değil'
14:37 ‘Abdukadir Kuday derhal tahliye edilmeli’
14:35 Kop Tüneli inşaatında göçük: 1 işçi öldü
14:24 Hasta tutsaklar Rüzgar ve Yıldız için çağrı
14:02 Toros ve JİTEM amblemiyle tehdit
14:01 102 haftadır eylemdeler: KHK’ler iade edilsin
13:54 Boçka’da gözaltına alınan Koyuncu tutuklandı
13:46 'Öcalan'ın felsefesi bütün halklar için umut oldu'
13:28 Kayıp yakınları Sincar, Çelik ve Aygöl için adalet talep etti
13:21 CHP Genel Başkanı Özel'den erken seçim çağrısı
13:14 Cumartesi Anneleri Kenan Bilgin’in akıbetini sordu
13:11 8 yaşındaki Narin Güran 18 gündür bulunamadı
12:34 Rezan Gençlik Merkezi açıldı
12:26 Temelli: Kapatilazmin sömürü hinterlandı artık Kurdistan’dır
11:07 Cizîr’de kavga: 1 ölü, 4 yaralı
10:39 Irak'ta Türkiye'nin saldırılarına tepki büyüyor
10:22 'Jin, Jiyan, Azadî' konulu Egrîce klibi yayınlandı
10:10 Bazarcix'ta 5 büyüklüğünde deprem
09:55 Tarım Sempozyumu: Alternatif politika ve mücadeleyle kazanacağız
09:37 Açlık grevindeki hasta tutsak: Taleplerim karşılanana kadar eylemi sürdüreceğim
09:24 ‘Tecridin kırılmasıyla Türkiye nefes alacak’
09:23 Artvin'de 3 kişi gözaltına alındı
09:21 DBP örgütlenme seferberliği başlatıyor
09:20 Ege'de 3 ilde orman yangını
09:08 Keene: Türkiye kaynaklarını Kürtlere karşı savaşta harcıyor
09:07 Kürt kazanımlarına karşı 'güvenlik' anlaşması: KDP büyük rol oynuyor
09:06 GÖÇİZDER kararına tepki: Hukuki değil siyasi
09:05 Veli-Der eğitimdeki sorunlara karşı ortak mücadeleye çağırdı
09:04 8 ayda 22 kişi katledildi: Tek bir açıklama yok
09:03 Fiyatı iki katına çıktı: Tezek bile alamıyoruz
09:03 Tarım ve hayvancılık için çanlar çalıyor: Böyle giderse köylerde üretim duracak
09:02 'Şîler'in ölümü Jin jiyan azadî direnişine zemin hazırladı'
09:01 Ağır hasta tutsak Ataş hücreye alındı
09:00 07 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
08:50 Fransız senatörden tecrit tepkisi: Uluslararası düzeyde mücadele edilmeli
06/09/2024
23:36 Bir sigara grubuna zam
22:45 'Çîrokên Muzikal' büyük beğeni topladı
22:21 BM sınırda bekletilen çocuklar için Türkiye'den savunma istedi
21:42 Tahir Güven'in öldürülmesi davasında karar
20:11 Elektrik kaçağı davasında 'tutukluluğa devam' kararı
20:03 Şakran Cezaevi'ndeki ihlaller protesto edildi
19:30 Yolcu uçağı bomba ihbarı üzerine Erzirom'a zorunlu iniş yaptı
18:56 Lokumcu davasında tüm sanık polislere beraat
18:52 İzmir ve Muğla'da orman yangınları
18:14 Kürtçe kursları tamamlayan çocuklara belge
17:59 'Mevzuata uygun' orman kıyımı yargıya taşınıyor
17:52 Emekli astsubay evli olduğu kadını katletti
17:36 Güran 17 gündür kayıp: Yeni DNA örneklerine rastlandı
16:57 CHP'li Özel: Kayyım uygulamalarını sonuna kadar kınıyorum
16:23 Eğitim Sen: Yüzbinlerce çocuk anadilde eğitimden mahrum bırakılıyor
16:14 Meclis'teki 'adalet' direnişi 16'ncı gününde
16:00 Eğitimciler kırtasiye zamlarını bakanlık önünde protesto etti
15:58 DEM Parti 'Tarımda ve gıdada geleceği kurmak' sempozyumu düzenleyecek
15:34 Aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı
15:12 Gazeteci Kanbal hakkında soruşturma açıldı
15:04 Borçkalılar, orman ihalelerinin iptali için dilekçe verdi
14:49 Lokumcu davasında keşif ve delil incelemesi taleplerine ret
14:37 Fındık bahçelerinde madene bakanlık karar verecek
14:36 Şam'ın denetimindeki bölgelerde 178 kişi öldürüldü
14:20 JİTEM infazlarının tanığı Malgaz yaşamını yitirdi
14:17 Amed ve Wan Barosu: Hukuk kadınları koruyabilecek durumda değil
14:14 Kadınlar Narin Güran için biraya gelecek
13:54 Kışanak'ın 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' kitabına yasak
13:15 Samsun ve Bafra cezaevi ihlali raporu: Şiddet, tedavi ve tahliye engeli
13:02 'Para verilmesi gerekir' denilerek ölüme terk edildi!
13:00 ‘Çîrokên Muzîkal’ Wan’da sahnelenecek
12:48 Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olana kadar mücadele edeceğiz
12:22 Ailelerden İmralı başvurusu
12:04 Efrîn’de 4 kişi kaçırıldı
11:40 Kibar'ı katleden Ustabaş'ın atölyesi ateşe verildi
11:31 DEM Parti: Türkiye’de her dört çocuktan biri okula aç gidiyor
11:26 DEM Parti: Pogromla yüzleşin, failleri ortaya çıkarın
11:24 Rapor: A Termik Santral 2 bin 268 erken ölüme yol açacak
11:02 Ağustos ayı şiddet çetelesi: 31 kadın ve 5 çocuk katledildi
10:45 ‘Irak’ın sessizliği nedeniyle saldırılar sürüyor’
10:34 DFG ve MKG Özgür Basın Günü’nü kutladı: Onurlu mücadeleyi sürdüreceğiz
09:48 6-7 Eylül Pogromu’nun tanığı: Devlet eliyle yapıldı
09:42 'Savaş ve çözüm' panelinin hazırlıkları sürüyor: Sorunları birlikte çözelim
09:27 YNK: Bölgesel yönetimin sessizliği saldırılara meşruiyet kazandırıyor
09:17 AİHM, Bakanlar Komitesi ve CPT'den tecrit mektubuna yanıt
09:14 Keskin: CHP mağdur seçicilik yapıyor
09:13 Kuzey ve Doğu Suriye’de çok dilli eğitim başladı
09:12 Dêrgul Beldesi 4 aydır susuz
09:10 Cankurtaran’da mücadele sürecek: Artık tüm Karadeniz’in derdi
09:08 6 yıldır idam edilen oğlunun mezarını arıyor: Ruhu bedenimde yaşıyor
09:06 AKP'li vekilin şirketine 11 yılda 7 milyar TL ihale
09:04 Kürtçe öğretmeni Acar: Anadilde eğitimde ısrarcıyız
09:03 Temelli'den 'stagflasyon' uyarısı: Demokrasi olmadan ekonomi düzelmez
09:03 Bazik Ovası'nda ürünler tarlada kaldı
09:02 Cemile Çağırga'yı katledenler 9 yıldır yargılanmadı
09:00 06 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
05/09/2024
23:48 Özgür Özel’den Şenyaşar’a dayanışma telefonu
22:16 Bafê köyünde Zêw geleneği
22:05 Geliyê Dirî’yan bölgesinde askeri operasyon
21:21 Çocuklar, ‘Sokakta Spor Projesi’yle eğlendi
20:50 JTI sigara grubuna zam
19:53 30 yılın ardından tahliye edilen Kanıt’a meşaleli karşılama
19:29 Kadınlar atölyede buluştu: Hiçbir güç irademizi yenemez
18:38 Şarbajêr’de katledilenlerin kimliği açıklandı
18:28 Nisêbîn'de halk toplantısı: İhtiyacımız olan birliktir
17:36 Tecride Karşı Adalet Girişimi: Çözüm için yeni bir fırsat yaratılmalı
17:19 Wan’da çocuk şenliği
17:12 Soran Omer: Irak hükümetinden saldırıları durdurmasını istedik
16:54 Müvekkil ziyareti sırasında kötü muamele gören avukattan suç duyurusu
16:46 ÖHD'den Özgür Basın'a dayanışma ziyareti
16:31 ROJİN: Gazetecilerin katledilmesi gerçeğin katledilmesidir
16:23 İstanbul trafiği okul başlama saatlerini değiştirdi
16:20 Çiwarta Kaymakamı: Şarbajêr’de katledilen 3 kişi de aynı aileden
16:09 Güzel ve Kartal'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:43 CHP’li vekilden Şenyaşar’a destek ziyareti
15:37 SES hastanenin sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı
15:29 Gazeteciler Akın ve Sarısözen’in davası ertelendi
15:17 Şarbajêr’de SİHA saldırısı: 3 kişi katledildi
15:12 Hezex'te çıkan kavgada bir çocuk yaşamını yitirdi
15:12 Fransa’nın yeni Başbakanı Barnier oldu
15:08 Kürt seçmen raporu: DEM Parti performansı başarılı
15:02 SİHA saldırısında katledilen 3 kişi defnedildi: Sessizlik suçtur
14:48 Tutuklamalara tepki: Gençliğin sesini kısamazsınız
14:44 Filmekimi 4 Ekim’de başlıyor
14:29 Akdeniz’de mültecileri taşıyan tekne battı
14:26 ÖHD’den hasta tutsak Kuday için çağrı: Serbest bırakın
13:57 AYM ‘hayvanların katliamı’ yasasını görüşüyor
13:47 Çocuğa cinsel şiddet davasında kati rapor istendi
13:17 ‘Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Hafıza Müzesi olmalı’
13:14 OVP açıklandı: Büyüme ve enflasyon tahminleri revize edildi
12:56 İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti: 68 bin 933 TL
12:44 Omerya'da helikopter hareketliliği
12:39 Tarım işçilerini taşıyan araç kaza yaptı: 1 çocuk öldü
11:48 Asrın Hukuk Bürosu’ndan İmralı başvurusu
11:21 Avukat Arta'ya ceza istemi
11:19 Hasta tutsak Kuday için AYM ve bakanlığa başvuru
10:56 Narin’i arama çalışmaları sürüyor: Kayıp 12 dakika araştırılıyor