‘Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz’

img
MERSİN/ANTALYA –  İktidarın açıkladığı "Kamuda Tasarruf Paketi"ne ilişkin açıklama yapan emekçiler, "Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.  
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) iktidarın açıklamış olduğu "Kamuda Tasarruf Paketi"ne Antalya ve Mersin’de yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi. Antalya Adliyesi önünde konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Devrim Mol, iktidarın politikaları sonucu ekonomide oluşan krizin faturasının emekçilere kesilmek istendiğini ifade etti. 
 
Mol, “Kur korumalı mevduat tasarrufu ile köşeyi dönenlerden tasarruf yapın. Emekçilerden, emeklilerden ve yoksul halktan değil" dedi. 
 
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI 
 
KESK Mersin Şubeler Platformu ise Mersin Defterdarlığı önünde bir araya gelerek, "Kamuda Tasarruf Paketi" adı altında yapılan düzenlemeye tepki gösterdi. KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mahmut Sümbül, "Kamunun tasfiyesine hayır. Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Tüm kamu emekçilerini kazanılmış hakları için ortak mücadele çağırıyoruz” dedi.