Amed’te gözaltılar protesto edildi

img
AMED - Amed’de yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteci Nurcan Yalçın ve Derya Us’un bulunduğu kadınların gözaltına alınması protesto edildi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde, Amed’de yapılan ev baskınları protesto edildi. Gazeteci ve siyasetçi kadınların gözaltına alınmasına karşı DEM Parti Amed İl Örgütü önünde yapılan açıklamada, "Kadın ve özgür basın susturulamaz. Jin, jiyan azadî" pankartı açıldı. Açıklamaya kentte bulunan Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri çok sayıda kişi katıldı.
 
DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, AKP-MHP iktidarının devletin tüm gücü ve imkânlarını kullanmasına rağmen kadınlar öncülüğünde yürütülen mücadele karşısında büyük bir yenilgi aldığını hatırlattı. İktidarın aldığı yenilgi ardından Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı yeni bir saldırı dalgası başlattığının altını çizen Tekin, "İktidar kirli politikalarını, kaybını gizlemek ve manipülasyon yaratmak, kamuoyu algısı yaratarak hedef saptırmak için önce kadına ve özgür basına yönelmiştir" dedi.
 
'HALKLAR DEMOKRASİYE İHTİYAÇ DUYUYOR'
 
"Ülkeyi germe, halkları karşı karşıya getirme siyasetinden bir an önce vazgeçip halkın taleplerine kulaklarınızı açın” diyerek, iktidara seslenen Tekin, “Bu ülkenin ve halkların tek ihtiyacı demokrasi, özgürlük ve evrensel hukukun tesisidir. Bizler bugüne kadar verdiğimiz mücadelenin onurunu yaşarken her türlü bedele rağmen artık bu mücadeleyi bastıramayacağınızı görmeniz gerekiyor. Kadın mücadelesi ve özgür basın olmadan ne hukuk tesis edilir ne de demokrasi" ifadesinde bulundu. 
 
Tekin, Özgür Basın emekçilerinin yanında olduklarını belirterek, kadın mücadelesini de tüm saldırılara karşı büyütme sözü verdi. 
 
Açıklama "Jin, Jiyan, azadî" sloganlarıyla sona erdi. Açıklamanın ardından kitle Diyarbakır Adliyesi önüne geçti.