Polisin çarptığı Öztürk yoğun bakımda

img

AMED –Amed’de 58 yaşındaki Gültekin Öztürk, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken motosikletli trafik polisinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Öztürk, iki gündür yoğun bakım servisinde tedavi ediliyor.

Amed’in Peyas ilçesinde bulunan Diclekent Bulvarı’nda karşıdan karşıya geçen 58 yaşındaki Gültekin Öztürk’e dün saat 14.30 sıralarında motosikletli trafik polisi çarptı. Çarpma sonucunda ağır yaralanan Öztürk, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Öztürk, yoğun bakım servisine alındı. Geçirdiği kazanın etkisiyle beyin kanaması geçiren ve durumu ağır olan Öztürk, iki gündür yoğun bakım servisinde tedavi ediliyor. 
 
‘ÇARPAN TRAFİĞİ DÜZENLEYEN POLİSLER’
 
Hastane önünde görüştüğümüz Öztürk’ün kardeşi Serdar Öztürk, kazanın gerçekleştiği yerde araçların hız sınırının düşük olması gerektiğini belirterek, “Ama abimin durumunun ağırlığına da baktığımızda çarpan aracın hızının yüksek olduğu açığa çıkıyor. Üstelik çarpan araç yunus motosikletli trafik polisiydi. Paradoks ve çelişki de burada. Hem trafik güvenliğinden sorumlusun, insanların trafik kurallarına dikkat etmesi için uyarıyorsun ama kendin dikkat etmeyip birine çarpıyorsun” sözleriyle tepki gösterdi. 
 
‘ŞİKAYETÇİYİZ’
 
Ağabeyinin durumunun ağır olduğunu da sözlerine ekleyen Öztürk, bu tür kazaların Kürt kentlerinde olmasının tesadüf olmadığını dile getirdi. Kazayı yapan polislerden şikayetçi olacaklarını dile getiren Öztürk, “Her şeyden önce abimden iyi bir haber bekleyeceğiz. Abimin durumunun iyi olmasını diliyoruz. Durumun takipçisi olacağız” dedi.
 
POLİSİN İFADESİ ALINDI 
 
Öte yandan kazayı yapan polisin ifade verdiği ve ilk olarak yaptığı hızı hatırlamadığı, sonrasında ise hızının düşük olduğunu söylediği öğrenildi. Kazayı yapan polis hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı da öğrenilemedi. 
 
MA/ Heval Önkol -Berin Sarı