Meclis'te 'kayyım' tartışması

img
ANKARA - Meclis'te konuşan DEM Parti'li Saruhan Oluç, iktidarın kayyım politikalarına dair yürüttüğü algı operasyonlarına işaret etti. AKP'li Leyla Şahin Usta ise, "Kayyım atamak gibi bir niyetimiz yok" sözlerini sarf etti.  
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Kayyım politikalarına vurgu yapan Oluç, iktidar medyasının “kirli propaganda” yürüttüğünü söyledi. Oluç, "Bütün şehrin bildiği ve hakkında zihinsel engelli raporu olan bir kişinin belediye binasına girip ettiği lafları bizim parti binasına yamamaya çalıştınız. Hatta o kişiyi gözaltına aldılar ve raporlu olduğu için bırakıldı. Bu tartışmaları sizin yandaş medyanız, sizin partinizin içindeki bazı çevreler kayyım atamaya bir meşruiyet sağlamak için yapıyorsa, bunu boşu boşuna yapmayın. Çünkü kayyım atamaya kalkarsanız, bir dahaki seçimde halk size bir kez daha cevabını verir" sözlerini kullandı.
 
Bunun üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Kayyım atamak gibi bir derdimiz yok, bir niyetimiz de yok" dedi.