Yeniden görülen Hiranur Vakfı’nın duruşması ertelendi

  • kadın
  • 12:17 6 Mayıs 2024
  • |
img

İSTANBUL - Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının "evlilik" adı altında tecavüze maruz bırakılması ile ilgili davada istinafın bozma kararı sonrası yeniden görülen duruşma ertelendi. 

 
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi “müridi” Kadir İstekli ile dini nikahıyla evlendirmesi ve tecavüze maruz bırakılmasıyla ilgili verilen cezanın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından davanın ilk duruşması İstanbul 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan anne Fatıma Gümüşel ise henüz yakalanamadığı için katılmadı.
 
Mahkeme, sanık avukatlarının mazeret bildirerek, duruşmaya katılmaması nedeniyle bir sonraki celse 10 Haziran’a ertelendi.
 
NE OLMUŞTU? 
 
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin yargılandıkları davada İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Ekim 2023 tarihinde tutuklu sanık Kadir İstekli’yi 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel’i 20 yıl ve anne Fatma Gümüşel’i ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı.
 
Kararın ardından dosya İstinaf’a taşınmıştı. İstinaf Mahkemesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini aktararak kararı bozmuştu.