Özel: Milletten kanuna uymasını isteyenler önce anayasaya uysun

img
ANKARA - İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarının engellenmesine ve 49 kişinin tutuklanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Genel Başkanı Özgür Özel, "Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce anayasaya uyması gerektiğini hatırlatıyorum" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarının engellenmesine ve 49 kişinin tutuklanmasına tepki gösteren Özel, "Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık, orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz. Gençler serbest bırakılmalı. Milletten kanuna uymasını isteyenlerin önce anayasaya uyması gerektiğini hatırlatıyorum” dedi.
 
'VATANDAŞIN CEBİNE MEHMET ŞİMŞEK EL ATMAK ÜZERE' 
 
Özel, ekonomik krizin emekçilerde büyük bir tahribata yol açtığını belirtti. Özel, KDV’nin pek çok başlıkta yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılmasına dikkat çekerken devamla şunları söyledi: “Seçim öncesi ‘KDV artışı planlamıyoruz’ lafının laf oyunu olduğunu, liste hileleriyle KDV artışının gündemde olduğunu ve doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu memlekette vergilerin yüzde 76’sı, yani 4 lira verginin 3 lirası dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor. 
 
Bu kadar holding toplam verginin onda birini verirken bu kadar işçi bu kadar memur bu kadar yoksul yüzde 90’ını veriyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz, isyan ediyoruz, isyan ediyoruz.
 
GÜYA IMF YOK AMA HAYALETİ VAR
 
Bu arada Mehmet Şimşek yüksek enflasyonla maaşları kemirterek, alım gücünü düşürterek harcamaları kısıp tüketimi düşürüp enflasyonu düşürecek bir yöntem arıyor. Krize tuhaf yöntemlerle çare arıyor. Bir zamanlar ‘IMF’yi bitirdik’ diyenler şimdi, görünmez IMF programı. Güya IMF yok ama hayaleti var. Program Mehmet Şimşek’in gulyabani programıdır. Ey Mehmet Şimşek, IMF’nin hayaleti hep emekçinin penceresinde dolanıyor, hep işçinin kapısına dayanıyor, şu gulyabaniyi biraz da zenginlere götür be kardeşim.