Curnê Reş'te kapı kapı seçim çalışması

img
RIHA - Curnê Reş ilçesinde kapı kapı seçim çalışması yapan DEM Parti, "31 Mart'ta kazandık, 2 Haziran'da yeniden kazanacağız" mesajı verdi. 
 
Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde seçmenler yenilenen seçimler nedeniyle 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçime sayılı günler kala kapı kapı çalışma yürütüyor. DEM Parti, bugün de 4 koldan çalışmalarına devam etti. DEM Parti milletvekilleri Beritan Güneş Altın, Sabahat Erdoğan Sarıtaş ve Ömer Öcalan da seçim çalışmalarına katıldı. 
 
Öcalan, DEM Parti ilçe örgütü eşbaşkanları ve belediye meclisi üyeleriyle birlikte merkez Bağlar mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında belediyenin DEM Parti yönetimine geçmesi durumunda hayata geçirilecek projelerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Yine 31 Mart seçim akşamında AKP'lilerin sandıkları nasıl yaktığı ve seçimin iptaline neden oldukları anlatılarak, 2 Haziran'da arada ki oy farkını artırmak için herkesin çalışması gerektiği belirtildi.
 
'BİZİM OLANI GERİ ALACAĞIZ' 
 
31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeyen seçmenlerin 2 Haziran'da elini vicdanına koyarak oy vermesi gerektiğini söyleyen Öcalan, " Hileler ile seçim iptal edildi. Bunun için diğer partilere oy veren herkes 31 Mart'ta bu hukuksuzluğu karşı oy vermeli. 'Bir yerde haksızlık varsa sessiz kalan dilsiz şeytandır' denilir. Bunun için kimse bu haksızlığa karşı sessiz kalmamalı. Bir kez kazandık, bir kez daha büyük bir farkla kazanacağız. Bizim olanı yeniden alacağız" diye konuştu.
 
KAPI KAPI GEZDİLER
 
Curnê Reş Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş ve Mêrdîn milletvekili Altın’ın içinde yer aldığı heyet ise Hêlûn (Yuvacalı) kırsal mahallesinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Mahallede coşku ile karşılanan heyet, ev ev gezerek destek talebinde bulundu. Ziyaret esnasında DEM Parti’nin belediye yönetimini devir aldığında hayata geçireceği projelerin yer aldığı el bildirileri dağıtıldı. Bir diğer Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil ile Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın yer aldığı heyet ise, Xarasorka Zîna (Aşağı Ekici) kırsal mahallelerinde kapı kapı dolaşarak destek talebinde bulundu. Yapılan ev ziyaretlerinde DEM Parti’nin kadınlara dönük hayata geçireceği projeler anlatılarak destek talebinde bulunuldu. Çalışmalar akşam saatlerinde ilçe merkezinde bulunan Karacurun ve Bağlar mahallerinde düzenlenecek kadın toplantıları ile son bulacak.