Gülistan Doku Futbol Turnuvası’na eşbaşkanlar da katıldı

img
WAN - DEM Parti Gençlik Meclisi’nin Gülistan Doku adına düzenlediği  futbol turnuvasına Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan da katıldı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi’nin, 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına 29 Haziran’da “Lexê (Vur)-gençlik sahada” şiarıyla başlattığı futbol turnuvası devam ediyor. 
 
Wan’ın Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Karşıya mahallesinde bulunan bir halı sahada oynanan turnuvaya Wan Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Mahmut Dindar, Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları  Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile çok sayıda mahalleli maçı izledi. 
 
Turnuvanın yapıldığı sahaya, “Rêberek azad, welatek azad”, “Emê li taxan rê nedin tiryakiyê” ve “Jinên ciwan lê dixe erd û ezman diheje” ve “Atanmışlar gidecek, seçilmişler gelecek” pankartları asıldı. Kadınlar, 31 Mart yerel seçimde kentin tüm belediyeleri kazanması ve irade gaspına karşı elde ettiği zafere atıf yaparak “14’te 14 Kadın Takımı” ve “15’te 15 Kadın Takımı” isimleriyle maça çıktı. Kadınlar, “15’inci de olsaydı alırdık. Kayyımlara geçit yok” yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartla sahaya çıktı. 
 
‘KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ’
 
Maç öncesi konuşan Eşbaşkan Şedal,“Bugün Gülistan Doku’nun ve katledilen kadınların sesi olmak, cezaevinde direnen kadınların sesi olmak için mücadelemizi bu politikalara karşı sürdüreceğiz” dedi. 
 
Ardından, “Jin jiyan azadî” sloganıyla başlayan maçta, Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Şedal’ın yer aldığı 14’te 14 Kadın Takımı rakibi olan 15’te 15 Kadın Takımını 6-2 mağlup etti.  
 
Bir diğer takım ise Büyükşehir Beleldiye Eşbaşkanı Abdullah Zaydan’ın da yer aldığı Belediye Takımı ile MEBYA- DER arasında gerçekleşti. Çekişmeli geçen maçı MEBYA- DER 7-6’lık skorla kazandı. 
 
Maça izlemeye gelen mahalleliler belediye eşbaşkanlarına yoğun ilgi gösterirken, çalınan şarkılarla halaya duruldu.