Kayyıma karşı mitingde direniş mesajları: Bu politika kaybedecek

img
COLEMÊRG - Colemêrg’de irade gaspına karşı düzenlenen mitingde konuşan siyasi parti temsilcileri kayyıma karşı direniş mesajları verdi. 
 
Colemêrg Belediyesi'ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı bugün kentte "Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz" şiarıyla miting düzenleniyor. Onbinlerce kişini katıldığı miting, Tekser Mahallesi'ndeki otogar alanında gerçekleştiriliyor. Saygı duruşuyla başlayan miting, konuşmalarda devam ediyor. 
 
TEKÇE: DİRENECEĞİZ
 
DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, teşekkür konuşması yaptı. 
 
 
Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe, 19 yıl 6 ay cezaevine gönderilen Belediye Eşbaşkanı Sıddık Akkış ve tutsaklara selam gönderdi. Kayyımlar eliyle Kürt halkına düşman hukuku uygulandığını ifade eden Tekçe, “Bu kararlar adliye binasından değil, AKP genel merkezinde alınıyor. Kayyım olarak atanan vali, bu kentte kara leke olarak geçecek. Bu halk sizi istemediğini bir kez daha gösterdi. Halkımız sonuna kadar irade gaspına karşı direneceğiz. Çiftliğe çevirdiğiniz bu kenti sizden alacağız. Halkın iradesi üzerinde irade tanımıyoruz” dedi. 
 
 
Ardından mitinge gelen parti temsilcileri birer konuşma yaptı. 
 
HOCAOĞULLARI: HALKIN İRADESİNDEN KORKUYORLAR
 
 
Halkevleri MYK üyesi Sevinç Hocaoğulları: “Bu darbe Hakkari’ye değil, emeğe, barışa, demokrasiye yöneliktir. Burayı bir Türkiye buluşmasına çevirenlerleri selamlıyoruz. Kürt halkı kendi geleceğini belirleyen ve mücadele eden bir halktır. Kürt halkı kayyım siyasetini etkisizleştirmiştir. Kayyıma karşı mücadeleyi büyütmek için tüm halklarımız bir araya gelmelidir. Halkımızın iradesinden korkuyorlar ve halkımızın onların kokuşmuş iktidarını yerle bir edeceğini çok iyi biliyor. Mücadelemiz devam edecektir. Yaşasın halkların kardeşliği."
 
TEKİN: BİZE DÜŞEN DİRENMEKTİR
 
 
EMEP Bölge Temsilcisi Ergin Tekin de “Bir seçim yaşadık ve iktidar hemen iradeyi tanıyacaklarını söyledi ama aynı gün Wan’a kayyım atamaya çalıştı. Ama direniş karşısında geri adım atmak zorunda kaldı. Normalleşme ve yumuşamadan söz ettiler ama bunların politikaları budur. Kürtler nerede seçime girse ve eşitlik istese karşısında duruyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar yenilecekler, yine yenilecekler. Bu ülkenin güvenlik sorunun kaynağı AKP’nin politikalarıdır. Bize düşen tek şey direnmektir.” 
 
UĞURTEKİN: BU POLİTİKA KAYBETMEYE MAHKUMDUR
 
 
Devrimci Parti MYK üyesi Enes Uğurtekin: “Atanan kayyımla AKP yumuşama masallarını gidip başka yerde anlatsın. Bu kayyım politikası halkların mücadelesi önünde kaybetmeye mahkumdur.”
 
ÇOBAN: BAŞARAMAYACAKLAR
 
 
Türkiye İşçi Partisi MYK üyesi Fırat Çoban: “Memleketin dört bir yanı hukuksuzla doludur. Hırsızlar dışarda ama bu ülkeyi savunanlar içerde. İŞİD’e yol verenler dışarda ama kadın, yaşam, özgürlük diyenler içerdeler. Wan’da başaramadılar, burada başaramayacaklar. Silahların, kayyımların gölgesinde yumuşama olmaz, mücadele olur. Şiddetle halkımızı baskı altına almaya çalışıyorlar. Size Hakkari’de tarih yazdırmayacak, sizi tarihe gömeceğiz.”
 
KONAK: HALK KAYYIMLARI İSTEMİYOR
 
 
Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK üyesi Evrim Konak, “Yüzyıldır Kürt halkının yaşam hakkı elinden alınmaya çalışılıyor. Ama Kürt halkının mücadelesi sınırları aştı ve dünyaya yayıldı. Bugün kayyımlarla Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorlar. Bu halk 8 yıldır kayyım istemediğini onlara sandıkta gösterdi. Asıl suçu kendilerinin işlediğini bilmiyorlar. Tüm baskı ve saldırılara rağmen halk kayyımları istemiyor. Kolluk gücünü belediye binası önüne yığarak faşizm gölgesinde bu halka hizmet edemezsiniz.
 
GÖZEN: DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
 
Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Juliana Gözen: “Bitmedi zulümleri, bitme kayyımları, bitmedi insanları içeri atmaları. Biz de bitmedik. Direndik ve direnmeye devam edeceğiz. Önümüze sandık koyacaksınız ama çıkan sonucu beğenmeyeceksiniz. Bu mu hukuk? Hukuk çocukları panzerlerle ezmek mi, insanları cezaevine atmak mı? Burada bir hukuk yok. Nasıl direndik ve kazandıysak yine yana yana geleceğiz ve kazanacağız. Burada uygulamaya konulan hukuku değiştireceğiz, değiştirmek zorundayız. Demokratik cumhuriyet ve anayasayı mutlaka bu ülkede getireceğiz. Bu sömürge memuru kayyımlara karşı Kürt halkının iradesini savunmak herkesin görevidir."
 
KONUKÇU: HESAP SORACAĞIZ
 
 
Sosyalist Dayanışma Partisi (SODAP) Sözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Keziban Konukçu: “Kürt halkı herkese mücadele dersi veriyor. Kürtler tüm Türkiye’ye moral veriyor, umutlarını diri tutuyorlar. Bunlar sadece kayyım atamıyorlar, insanlara açlıktan ölün diyorlar. Kürt halkının iradesi de emekçinin ekmeği de bizim mücadele gerekçemiz. Mücadele birliği ile bu hırsız ve yağmacılardan hesabını soracağız.”
 
ÇİFTYÜREK: SEÇİM SONUCU TANINMIYOR
 
 
KKP adına konuşan Sinan Çiftyürek: “İktidar Kürt halkının iradesini tanımıyor. Batıda seçim sonuçlarına saygı duyuyor ama Kurdistan’da bunu kabul etmiyor. Ankara’nın iradesini tanıyor ama Wan’ın Amed’in, Colemêrg’in iradesini tanımıyorlar. Bizim belediyelerimiz halkımıza açıktı ama kayyım atadıktan sonra orası halka kapatıldı."
 
BAYINDIR: MUTLAKA BAŞARACAĞIZ
 
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır: "Biz güçsüz değiliz ve 100 yıldır bunlara karşı mücadele ediyoruz. Milyonlarca dostumuz var. Biz halkımıza inanıyoruz ve sonsuza kadar direneceğiz. Biz değil, onlar şuanda zordalar. Halkımız her alanda mücadelesini büyütüyor ve kimse önünü alamaz. Bugün dünyanın her yerinde milyonlarca yoldaşımız var. Tüm kentlerimizi savunacağız. Colemêrg asla yalnız değildir. Mutlaka başaracağız.” 
 
KOÇAK: HERKESİN HAKKI GASP EDİLİYOR
 
 
KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak: “Bu iktidarın gözü görmüyor, kulağı duymuyor. Bu iktidar ülkedeki emekçileri açlığa mahkum etmiştir. Kayyımlar hırsızlık, ayrımcılık, kadın düşmanlığıdır. İradesi gasp edilen sadece siz değil, ülkede yaşayan herkesin hakkı gasp ediliyor. bir devlet mekanizması değil, mafyatik bir örgütlenme var.” 
 
DEMİR: TARİHİ YENİDEN YAZACAĞIZ
 
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir: "Biz tarihi yeniden yazacağız ve bu gaspa geçit vermeyeceğiz. Bijî berwxedana Colemêrgê.”
 
ÜCİ: KÜRTLERİN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ
 
 
Partizan Temsilcisi Nurgül Üci: "Kürt halkının mücadelesinin yanındayız. AKP politakalarına asla boyun eğmeyeceğiz. Birleşik ve ortak mücadele ile alanlarda olacağız.”
 
FİDAN: KADINLAR KAZANIMLARINI SAVUNACAK
 
 
TJA aktivisti Adalet Fidan: "Kürt halkının iradesini, dilini, kimliğini ve mücadelesini tanımıyor. Kayyım politikaları Kürt halkına ve kadın mücadelesine düşmanlıktır. Kayyım, talan, hırsızlık ve yolsuzluktur. Kayyımla Kürt kadın mücadelesini, eşbaşkanlığı yok etmek istiyorlar. Biz kadınlar bedeli ne olursa olsun kazanımızlarımızı savunacağız. Tüm kadınlara sesleniyoruz: gün birlikte hareket etme ve kazanım zamanıdır.” 
 
GÜLMEZ: KABUL ETMEYECEĞİZ
 
İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez: “Yüzyıldır Kürt halkına saldırıyorlar. Kürtler birlik olursa bu gaspı kırabilir. Kürtlerin birliğini oluşturması ve bunlara karşı mücadele etmesi gerekiyor. Rejimin kayyımlarını
kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”

ŞİMŞEK: ZALİMLERE KARŞI DURANLARA SELAM OLSUN

 
Yeşil Sol Parti PM üyesi Ahmet Şimşek: "Selam olsun zalimlere karşı duranlara. Haksız ve hukuksuz uygulamaları tüm Türkiye’ye duyurmak için geldik. Hak, hukuk ortadan kalkmış ve bir halkın iradesine kayyım atanıyor. Bu ülkede yaşayan herkesin hayatı cehenneme çevirdi. Adaletsizliğe ve zalimlere karşı çıkmak insan olmanın sorumluluğudur."
 

Diğer başlıklar

21:09 İstanbul nöbeti: Kayyımlar gidecek, biz kalacağız
21:05 'Yangından sorumlu olanlara yasal işlem yapılsın' çağrısı
20:54 4 gündür kayıp olan çocuk bulundu
20:49 Mîdyad ve Kercews arasındaki yangın kontrol altına alındı
20:46 Narlıdere'de çocuğa tecavüz protesto edildi
20:39 Sağlık Bakanlığı Abdullah Öcalan’ın sağlığıyla ilgili sorulara yanıt vermedi
20:08 İsviçre’den CPT’ye 5 bin 890 mektup
19:58 Gülistan Doku Futbol Turnuvası devam ediyor
19:32 ‘Kayyıma geçit yok’ mitingi için bildiri dağıtımı
18:35 Bedro Yaylası’ndaki yangın söndürüldü
18:30 Kadınlardan bakanlığa: Katledilen kız kardeşlerimizden siz sorumlusunuz
18:12 Amed’ten göç politikasına karşı durma çağrısı
18:03 Gar Katliamı Davası’nda karar çıkmadı
17:59 Tahliye edilen Teymur’a kitlesel karşılama
17:45 Tensiple birlikte 9 genç hakkında tahliye kararı
17:33 Leyla Güven’den 16 elçiliğe İmralı mektubu
17:19 İnsan kaçakçılığı yapan tuğgeneral gözaltına alındı
17:15 Cizîr’de trafo patlaması sonucu yangın çıktı
16:40 10 Ekim davası: Katliam aydınlatılmıyorsa mutlak suretle devletle ilgisi vardır
16:34 Kercews-Mîdyat arasında yangın
16:09 ÖHD: Marmara Bölgesi’ndeki cezaevlerinde tecrit ve şiddet arttı
16:02 ‘Gölge kayyım’ kentin valilik koltuğunda oturacak!
15:30 Kayyım düzenlemesinin iptali için kanun teklifi
14:45 Amed Büyükşehir Belediyesi önünde 'halk günleri' başlıyor
14:39 AKP’nin Aydeniz’i hedef aldığı görüntüdeki köylü konuştu!
14:32 Çermûg’de orman yangını
14:25 Baluken'e 3 yıl 9 ay hapis cezası
13:54 Polisin şikayeti üzerine Emine Şenyaşar'a dava
13:45 Elektrik hattından çıkan bir yangın daha görüntülere yansıdı
13:22 15 yaşındaki Afşin’den 4 gündür haber alınamıyor
13:12 Gar Katliamı davası: Katliamın işbirlikçisi AKP'dir
13:10 Engellemelere rağmen Adalet Bakanlığı önünden seslendiler
12:43 2023-2024 yıllarında binlerce işkence başvurusu
12:07 Gar Katliamı davasında karar günü: Avukatlar cübbelerini çıkardı
11:46 NATO yeni sekreterini belirledi
11:38 Katledilen kadının annesi: Şikayetlere rağmen serbest bırakıldı
11:06 12 Eylül’de işkence gördü: Bugün değişen bir şey yok
11:04 Türkoğlu: Yeni torbadan kadın katillerine af çıkarmak istiyorlar
11:01 Belediye AKP’li Ensarioğlu’nun iddialarını yalanladı
10:57 DEM Parti MYK'si toplandı
10:56 GÖÇİZDER davasında ikinci kez MASAK raporu istendi
10:29 Dr. Ekinci: Yanık ünitesi olsaydı bu kadar ölüm olmazdı
10:04 Kayyıma karşı miting için 39 ilçeden araç kaldırılacak
09:43 Cezaevlerinde 'Öcalan'a özgürlük' eylemi sürüyor
09:42 Temel ve Sala toprağa verildi
09:39 Tutsak yakınları ve Adalet Bakanı görüşmesinde neler konuşuldu?
09:28 Ahmet Türk: Bakanlar 'gece görüşlü helikopter yok' dedi
09:12 EMO Şube Eşbaşkanı Bulut: DEDAŞ uyarılarımızı dikkate almadı
09:08 Mutlak tecrit 40'ncı ayında: Söylem değil, eylem zamanı
09:07 'Psikolojisi bozuk' denilerek şüpheli ölümün üstü kapatıldı
09:04 Wan’ın büyüyen sorunu: Uyuşturucu
09:02 Karadeniz'deki eko-kırıma karşı yola koyuldular
09:00 26 HAZİRAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 TEM Otoyolu’nda zincirleme kaza: 5 yaralı
08:51 Kanîreş’te deprem
00:10 Kaya tahliye edildi: Yüreğimiz duvarların arkasında
00:01 Sêrt’te şüpheli kadın ölümü
25/06/2024
23:57 Serêkaniyê’de kayyım nöbeti
23:51 DEDAŞ yine ‘anız’ dedi, görgü tanıklarını hedef gösterdi
23:12 Sultan Dağ, Mêrdîn’de defnedildi
22:21 Yangına ilişkin bir rapor daha yayınlandı
22:19 Gar Katliamı Davası öncesi çağrı: Aydınlığa kavuşması için birlik olacağız
21:28 İstanbul’da nöbet eylemi: Kayyım anlayışını yıkacağız
20:51 HDK davasında tanık hakkında zorla getirilme kararı
20:47 Hastanede bekletilen Dağ'ın cenazesi alındı
20:26 Madımak Katliamı açıklaması: Devletin Alevi’si olmayacağız
20:21 Amed Barosu’ndan Bahçeli’ye yanıt: Dilimiz, hukuk ve adaletin dilidir
20:00 Hüda Kaya hakkında tahliye kararı
19:52 Hilal Kar katledildiği yerde anıldı: Katil hala yakalanmadı
19:43 'Ne kadar para aldığı' sorulan AKP'li Ensarioğlu hakaret etti
18:51 Tecridi inkar eden Bakan Tunç’a raporlar sunuldu
17:54 Colemêrg’te nöbet eylemi başlıyor: Sonuç alana dek sürecek
17:22 Xarpêt’te kadın katliamı
17:20 Ekolojistler yangın bölgesinde: Ekolojik mücadele hayatidir
16:51 Cinsel saldırı davası: Yeni savcı ceza istedi
16:37 12'nci yılına giren 'Özgürlük Nöbeti'nde 7 temel talep
16:19 Kazım Koyuncu anıldı: Kardeşçe yaşamı sahiplenmemizi istedi
15:57 Taziyede bakan yardımcısı ve AKP'lilere 'devlet yoktu' tepkisi
15:53 Wan’da Haziran ayında karla mücadele
15:52 Gazze’de 200’den fazla insani yardım çalışanı öldürüldü
15:30 DEM Parti ‘kayyıma karşı’ mitinge çağrı bildirisi dağıttı
15:29 Amed Büyükşehir Belediyesi: Yangın elektrik tellerinden kaynaklı!
15:27 Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü
15:21 Kadın katliamlarına tepki: Sorumlusu AKP-MHP iktidarı
15:17 Özel: Raporlar DEDAŞ’ın yangına davetiye çıkardığını gösteriyor
15:16 İşçileri taşıyan araç kaza yaptı: 3’ü ağır 8 yaralı
15:07 Çocuğun istismarıyla suçlanan muhtarın tutuklanma talebine ret
14:52 Kercews’te yaşamını yitiren Dağ’ın cenazesi hastanede bekletiliyor
14:40 İHD’den mülteci hakları için acil çözüm önerileri
14:03 Gazeteci Sezgin Kartal beraat etti
13:51 Suluca ve Alanya cezaevlerinde ihlaller
13:37 DBB itfaiyesinde seferberlik hali: İzinler iptal edildi
13:19 CPT eski Başkanı Palma: Öcalan için harekete geçilmeli
12:53 Asrın Hukuk Bürosu’ndan İmralı başvurusu
12:42 Bakırhan: Yangın felaketinin baş sorumlusu DEDAŞ'tır
12:29 Bahçeli Meclis’te rahatsızlandı
12:17 Gazeteci Kaya'nın duruşması ertelendi
12:04 Oturarak konuşan Bahçeli, Amed Barosu'nu hedef aldı
12:01 İkinci Kobanê Davası başladı: Tek başımıza kalsak da yalana sarılmayız
11:55 DBB Eşbaşkanı Bucak: Kayyım 8 yılda itfaiyeye hiçbir yatırım yapmamış
11:46 Yaralı hayvanların tedavileri sürüyor
11:34 DTSO’dan Vali Su'ya 'Helal etmiyoruz' yanıtı
10:41 Şehmus’a ağıt
10:40 Galata Kulesi'nde 'Kayyum defol' pankartı
10:12 Hatimoğulları: AKP, Kürtlere diz çöktüremediği için bu davayı tezgahladı
10:09 ‘Konuş, sen nerelisin’e dava: Seçmenin oy kullanması engellenmiş!
09:38 Tutsakların özgürlük eylemi 212’nci gününe girdi
09:27 ATM'lerde para çekme limitleri artırıldı
09:24 Gazetecilere verilen cezaların gerekçesi: Haberle moral verdiler!
09:18 DTSO Başkanı Kaya: Saldırıların üzerine gidilmeli
09:17 Aydınlardan kayyım tepkisi: Kürtlerin varlığı hedefleniyor
09:16 İmralı'da mutlak tecrit 40’ıncı ayında
09:15 Gazeteci Oremar: İran'da Kürtler sandığa gitmeyecek
09:09 Sendika temsilcilerinden 'kayyıma geçit yok' mitingi çağrısı
09:07 Gabar'da 'petrol güvenliği' gerekçesiyle kalekollar yapılıyor
09:05 Cezaevi direnişi: Mücadelemiz hem fiziki hem düşünsel özgürlüktür
09:03 Colemêrg’in seçilmişleri 5 yıllık hizmette kararlı
09:00 25 HAZİRAN 2024 GÜNDEMİ
08:36 Türkiye’den Amêdiye’ye askeri sevkiyat
08:20 Manisa’da 5.0 büyüklüğünde deprem
24/06/2024
23:36 Starbucks ve Burger King'e saldıran 16 kişi serbest
23:29 Meletî’de art arda iki deprem
22:23 Karabük’te erkek şiddeti
22:10 DİK'ten Hüda Kaya için duyarlılık çağrısı
21:57 İstanbul’da nöbetteler: Kayyım politikaları ekolojik saldırılardan bağımsız değil
21:29 Veterinerler: Yaşatmak için yemin ettik, korumak için birlik oluyoruz
20:58 Amed Barosu, yangını soruşturan savcılarla görüştü
20:32 CHP Sözcüsü: Ülkede yangın çıkıyor, AKP’liler üzerine alınmıyor
20:15 Halk kararlı: Sadece kayyım değil bu iktidar da gidecek
18:59 CHP'li heyeten Amed Büyükşehir Belediyesine ziyaret
18:54 Amed Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için harekete geçti
18:09 Gazze’de 20 binden fazla çocuk kayıp
16:58 CHP'li Başarır: Yangın alanı afet bölgesi ilan edilsin
16:33 Karatepe: İktidarın anlayışında bir değişim iradesi görmedik
16:24 397 Êzidî Şengal’e geri döndü
16:20 Kayyımın daire başkanı İŞKUR İl Müdürlüğü’ne atandı
16:10 Cezaevleri önünden seslendiler: Tecrit barışa giden yolun önündeki tek engeldir
16:04 DEM Parti'den Amed-Mêrdîn yangını için 'afet bölgesi' teklifi
15:54 Madımak Katliamı'nın 31’inci yıldönümü: Unutmadık unutturmayacağız
15:53 Cinsel saldırı davasında yarın karar bekleniyor
15:49 İzmir’de belediye çalışanları TİS için eylemde
15:13 Adana’da 12 tutsak Suluca Y Tipi Cezaevi'ne sevk edildi
14:43 Burger King ve Starbucks saldırısında 16 gözaltı
14:21 'Hayata Dönüş Operasyonu' kararı alan 3 isim hakkında suç duyurusu
14:18 Mahkeme kararı olmadan belediye eşbaşkanlarına yurt dışı yasağı
13:49 Kazım Koyuncu isyanı ve müziğiyle yaşamaya devam ediyor
13:43 Cenazeler günlerdir hastanede bekletiliyor
13:37 Koçyiğit’ten iktidara: DEDAŞ’la nasıl bir ilişki ve iltisakınız var?
13:36 Slovenya’da ‘Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri’
13:30 Mawa’dan 2 cenaze hastaneye getirildi